KINDEREN

Het ergste dat je kan overkomen is! dat je kind overlijdt

Kinderen

Het ergste wat een ouder kan overkomen is dat je kind overlijdt. In plaats van genieten van je geluk moet je er afscheid van nemen.

Dat kan zijn bij wat oudere kinderen maar ook tijdens of vlak na de zwangerschap. Je krijgt te maken met een ondraaglijk verlies, waarbij een goed afscheid nog belangrijker wordt. Voor de verwerking is het belangrijk dat u goede keuzes maakt.

Aangifte

Er moet aangifte gedaan worden van overlijden, dat kan ik voor u doen maar u mag dat ook zelf of samen doen.

Voor baby’s gelden andere regels

Voor baby’s gelden daar andere regels voor. Bij een onvoldragen zwangerschap tot 24 weken hoeft u geen aangifte te doen bij de burgerlijke stand, maar het mag wel. Vroeger werd dit niet gedaan maar tegenwoordig is dit mogelijk omdat steeds meer ouders willen dat hun kind wordt erkend. Heeft een kindje meer dan 24 uur geleefd dan moet er wel aangifte worden gedaan en een uitvaart plaatsvinden. Ook bij een zwangerschap van meer dan 24 weken waar een kindje levenloos wordt geboren.

groen badstof mandje

Opbaren 

Het opbaren van uw kindje kan bij u thuis maar ook in een uitvaartcentrum. Er zijn speciale  koelplaatjes om in het eigen wiegje of bedje te leggen. Ook kunt u er voor kiezen om in een mandje of kistje op te baren.

Moeilijke keuzes

Er moeten moeilijke keuzes worden gemaakt. Er moet een uitvaart worden geregeld. Kies je voor een crematie of voor een begrafenis? Wil je dit in besloten kring of juist niet? Zijn er broertjes en zusjes bij betrokken, en wat te doen met klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes? Allemaal dingen waar je bij stil moet staan.

Rituelen

Er zijn ook veel rituelen, of artikelen die bij een afscheid kunnen helpen. Denk aan ballonnen, bloemen, kaarsjes enz. Speciale kinderrouwkaartjes, en kinderrouwauto.

Fiat 500 Kinderrouwauto

Stap voor stap bespreken we alles en u kunt rustig nadenken over wat u wilt.

Dagelijkse begeleiding

Dag voor dag kom ik bij u om u te begeleiden, en te kijken of er nog iets gewijzigd moet worden. Zo komen we samen tot een moeilijk maar liefdevol afscheid.